Πεζοπορία στην σπηλιά της φώκιας, στα Καρδάμυλα

Ο «Φίλοι Μονοπατιών Χίου» διοργανώνουν την Κυριακή 13 Οκτωβρίου πεζοπορία στην σπηλιά της φώκιας, στα Καρδάμυλα, μονοπάτι  το οποίο αναδείχθηκε από το σύλλογο μας, με την αρωγή του Φιλοπρόοδου Ομίλου Καρδαμύλων.

Πρόκειται για μια κυκλική  διαδρομή  3,2 χλμ.,  μέτριας δυσκολίας. Αφετηρία και τερματισμός είναι το εκκλησάκι του Ταξιάρχη του Μπαμπακά, στο ακρωτήριο Μπαμπακάς, βόρεια των Καρδαμύλων και των Παρπάντων  (ο αρχαίος λιμήν Βάρβας). Το μονοπάτι στην αρχή είναι αρκετά ανηφορικό για 500 μέτρα περίπου για να φτάσει στο ψηλότερο σημείο, από όπου η θέα είναι μοναδική στα βόρεια παράλια του νησιού και την βραχονησίδα Γλαστρί. Στη συνέχεια το μονοπάτι στρίβει αριστερά κατηφορίζοντας ήπια. Φτάνει σε χαρακτηριστικό κατακόρυφο βράχο που φέρει το όνομα Πήλιαστρο. Από εδώ το έδαφος είναι πετρώδες, όμως γεμάτο με αμέτρητους, εκπληκτικής ομορφιάς, κρυσταλοειδείς λίθους! Φτάνουμε μετά από συνολικά 1,8 χλμ. από την αφετηρία στην σπηλιά. Στην συνέχεια κατευθυνόμαστε προς τον όρμο Λιμενάρι για να ακολουθήσουμε ανηφοριά περίπου 400μ. Η κούραση θα εξαφανισθεί μόλις φανεί το Πελινναίο, το Όρος και ο Γιόσωνας. Κατηφορίζοντας μέσα από ένα θαυμάσιο μονοπάτι φτάνουμε στον τερματισμό.

Η μετακίνηση θα γίνει με ιδιωτικά αυτοκίνητα και έχει ορισθεί τόπος συνάντησης το Δημαρχείο της Χίου, ώρα 10.30 π.μ.. Ως δεύτερος σταθμός συνάντησης των αυτοκινήτων έχει ορισθεί το εκκλησάκι του Προφήτης Ηλίας , 1 χλμ. πριν τα Άνω Καρδάμυλα, ώρα 11.15 π.μ.

Απαραίτητα για την πεζοπορία είναι τα παπούτσια πεζοπορίας βουνού. Όσοι δεν θα φορούν κατάλληλα παπούτσια θα αποκλειστούν από την δράση.

Για δήλωση συμμετοχής παρακαλώ επικοινωνήστε με τον κ. Ν. Μακρίδη στο τηλέφωνο : 6944418123.