Πεζοπορία με πανσέληνο στο 12ο Φεστιβάλ Αστρονομίας Χίου «ΝΑΥΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑ»

Ο σύλλογός μας «Φίλοι Μονοπατιών Χίου» συμμετέχει  στο 12ο Φεστιβάλ  Αστρονομίας Χίου «ΝΑΥΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑ» με μια πεζοπορική δράση την Δευτέρα  19-8-2024, Μπλε Υπερπανσέληνος. 

Οι φίλοι της πεζοπορίας θα περπατήσουν τα μονοπάτια των μαστόρων της θυμιανούσικης πέτρας. Μια διαδρομή 5,5 χιλιομέτρων περίπου, μέτριας δυσκολίας και ο αναμενόμενος χρόνος πορείας είναι περίπου 2 ώρες.

Αφετηρία της κυκλικής βραδινής πεζοπορίας θα είναι ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου των Καρφωπεταλωτών, στον Καρφά,  στις 18.00.  Θα περάσουμε από τον Αη Γιάννη τον Φακά, από τους δύο ανεμόμυλους των Θυμιανών, από το λατομείο θυμιανούσικης πέτρας του Φιλιμάκη για να φτάσουμε στο σημείο απέναντι από τα μικρασιατικά παράλια, από όπου θα απολαύσουμε την ανατολή του φεγγαριού. Εκεί οι πεζοπόροι θα έχουν τη δυνατότητα να δουν την Αυγουστιάτικη μπλε υπερπανσέληνο με τη βοήθεια των τηλεσκοπίων των μελών του συλλόγου αστρονομίας Χίου. Στη συνέχεια, συνεχίζοντας το μονοπάτι και με τη βοήθεια των φακών, θα επιστρέψουμε στην αφετηρία.

Απαραίτητος εξοπλισμός: Παπούτσια πεζοπορίας, φακός κεφαλής ή χειρός και νερό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο: 6944418123,  Νίκος Μακρίδης.